thanks kawan2..

Sabtu, 1 Mac 2014

Family Outing

Assalamualaikum... 
okey tajuknya seperti rancangan realiti korea tapi ia bukan... 
hujung minggu ini hajatnya ingin pulang ke Bentong ziarah keluarga dah banyak minggu tak balik kampung, nak balik tapi adik pulak sakit kaki, dia tak kuat nak jalan jadi tak jadi balik.

hari ini ayah dengan mak datang Kuantan sekali dengan adik no 3 fadhil dia sekarang cuti midsem (UNISEL). jadi malam ni satu keluarga keluar jalan-jalan kemudian pergi beli barang sikit hajatnya cari meja kopi in english "tea table" hahahaha tengok kedai perabot tak ada yang elok sikit ada-ada tapi dah laa mahal kemudian ROSAK !!!! teruk betul... 

kemudian beli kat Giant Kuantan... siap semua balik rumah, masa nak pasang skru tak ada !!! what the #### !!!! hahaha 
jawabnya esok mr.giant kita jumpa ya... 
balik singgah warung beli makan dan balik rumah..

So moralnya beli barang pastikan lengkap tak lengkap JANGAN BELI !!! Faham ! kalau tak mahu dia menyusahkan kita nanti..
Ingat, renung-renungkan dan selamat beramal ....
sekian, wassalam

Jumaat, 28 Februari 2014

Positifkan minda :)

Assalamulaikum :)
tuan2 sekalian... 
just nak share nak baca silakan tak mahupun silakan :) 

hujung minggu lepas pihak KIPSAS serta saya berbengkel di Genting Highland.. untuk menyiapkan proposal Naik Taraf KIPSAS ke KUIPSAS ... alhamdulillah walaupun tidak keseluruhannya selesai tetapi 70% siap insyaAllah tahun depan KIPSAS akan ditukar kepada KUIPSAS..
setelah berkampung di Awana Golf and Resort 3 hari 2 mlm jumaat sampai ahad.. saya pulang ke Kuantan semula kerana keseokannya isnin masuk kerja...

pada waktu petang ahad.. sewaktu badan perlukan rehat begitu juga dengan minda... setelah penat berbengkel..

dapat berita yang agak menyedihkan... saya dapat sms daripada seorang yang saya ingin menamatkan hidup bujang bersama dengannya... "daus... maafkan _____ hujung bulan mac ni _____ akan diijabkabulkan .... maaf kerana menyakiti hati daus... _____ harap sangat daus doakan yang terbaik untuk _____" so agak2 kalau tuan2 macam mana ?... 

mula-mula saya gelak sorang hahahaha lepas tu melangu laaa macam orang mati bini memang serius saya katakan tidak ketahuan saya malam tu... huhu lepas tu mula hujan... kalau nak tahu teruk rupa orang laki ni nangis... 

memang seminggu sampai hari ni jumaat saya duduk pejabat memang tak boleh nak tumpu buat kerja.. hanya dapat tahan sekejap jaa.. 

kemudian... saya cari kawan yang dapat saya kongsikan... alhamdulillah saya dapat positifkan minda zikir banyak2 tetapkan hari redha dengan apa yang dah terjadi...

point disini cari seseorang yang anda percayai dan mampu menjadi pendengar yang baik untuk anda berkongsi masalah.

kemudian ingat Allah Taala, zikir banyak2 solat mohon doa ketenangan jiwa.
InsyaAllah berhasil... 
Sekian, Wassalam

Rabu, 26 Februari 2014

Wacana Ilmu 2014

Assalamualaikum,
Berada didalam majlis atau program Wacana Ilmu 2014 Sekolah Pengajian Pengurusan KIPSAS... 
bermula pada hari ini sehingga 3 Mac 2014 jadi mana-mana rodong yang berada berdekatan dengan KIPSAS moh datang ler banyok ilmu boleh kita ambil... ni gambar dalam dewan utama KIPSAS... 
Wassalam..

**kongsi maklumat jaa huhuhu

Selasa, 25 Februari 2014

Rezeki Konvo Misi ke-26 UUM 2013

Assalamualaikum Wrt, Wbt.

Apa kabo belaka ? sihat dak ?
lama benor tak nulis nih.. huhuhu
jus nak cerita jer laa rezeki konvo tahun lepas...

konvo 3 Disember 2013 hari selasa rasanya, apa pun tak ingat dah pasal ni pun da bulan 2 nak masuk bulan 3 pun so memori dah lost sikit tak dan nak recycle huhuhu..

okey Alhamdulillah dah dapat kerja... tempat kerja yang diangankan tetapi tak diidamkan paham tak ?? huhu, nak dijadikan cerita saya kena lapor diri hari 2 Disember 2013 then kesokkannya hari konvo ! What !!! hahaha itu yang jadi so saya buat surat semua hantar kepada presiden untuk mohon penangguhan tarikh melapordiri... then lulus kena lapor diri 4 Disember 2013.. 

okey sedia maklum kuantan banjir besar 2 dan 3 Disember 2013 nak dijadikan cerita dengan kuasa Allah swt hujan turun untuk kapasiti 3 BULAN !!! di kuantan itu yang menyebabkan banjir besar berlaku.. oleh itu saya lapor diri dalam keadaan elektrik tak ada, staf pun tak ada.. ber-4 ja kat ofis masa lapor diri.. bukan senang dapat pengalaman melapor diri dalam pasca banjir yer dak..

Alhamdulillah dah 84 hri bekerja gaji pun da masuk 3 kali..
So far so good laaa 



 So nak tau dapat kerja mana tengok gambar huhu
Wassalam..

Rabu, 12 Februari 2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...